True
Gezondheid.TV - TV kijken via internet, de beste Gezondheid tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Podcast.NL   Contact   Privacy & Cookies  

Moordpillen? - Alle afleveringen
Moordpillen?
Moordpillen?: Afl. 3

Dionne ziet haar nieuwe diagnose niet aankomen en het behandelplan is even verrassend. De psychiater adviseert om niet te stoppen met haar medicijnen. Ze zou het leven wat ze leeft, vol prikkels en deadlines, nooit vol kunnen houden zonder. Er moet echter wel iets veranderen: Dionne moet overstappen op een langwerkend medicijn en daarbij ook aan de slag met haar levensstijl. Als YouTube- en podcastmaker moet ze elke week uploaden. Maar van wie eigenlijk? Voor de studenten, die ADHD-pillen slikken om beter te kunnen presteren, is dat niet anders. Ook zij ervaren een enorme prestatiedruk.Moordpillen?
Moordpillen?: Afl. 2

Na een gesprek met psychiater Mireille Boerma over haar ADHD-medicatie gaat Dionne een spannend traject in waarbij ze volledig door de molen wordt gehaald. Ze wil weten of de medicatie goed gebruikt wordt en of ze er niet mee kan stoppen. Hiervoor moet een nieuwe diagnose gesteld worden. Dionne praat ook met haar moeder die haar als kind niet wilde laten onderzoeken vanuit het idee dat kinderen mogen zijn wie ze zijn. Ze denkt dat het label ADHD haar toen had kunnen helpen. Radio-dj Giel Beelen stopte met zijn ADHD-medicijnen en zocht zijn heil in meditatie en koude-training. Dionne besluit met grote tegenzin om ook eens koud te douchen.Moordpillen?
Moordpillen?: Afl. 1

Dionne gaat in gesprek met ADHD'ers. Hoe gaan zij om met hun klachten en wat slikken ze allemaal? Bij ADHD denk je al snel aan hyperactieve druktemakers, die dingen doen zonder er eerst bij na te denken. Maar ADHD komt in verschillende vormen, en mensen met ADHD hebben van verschillende dingen last. Ze ontmoet ook studenten, die ADHD-medicatie gebruiken, zonder dat ze een diagnose hebben of een recept. Zij zijn zich er nauwelijks van bewust dat het medicijn dan valt onder de Opiumwet. En dat het zelfs strafbaar is om het bij je te hebben of te verkopen. Maar wat is ADHD precies?