True
Gezondheid.TV - TV kijken via internet, de beste Gezondheid tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

YES ik ben! - Alle afleveringen
YES ik ben!
YES ik ben!: De kracht van het woord

Kan taal de wereld beïnvloeden en zelfs verbeteren? Iedere generatie heeft een eigen charismatische spreker die in staat is met woorden het wereldbeeld te beïnvloeden en het idee te geven: het wordt beter. Hoe brengen deze getalenteerde sprekers die boodschap? Stine Jensen reist af naar Californië waar de zoon van de Brits-Amerikaanse filosoof Alan Watts zijn vaders nalatenschap nieuw leven inblaast. Met Ben Rhodes, de speechschrijver van Obama, bekijkt Stine beroemde toespraken en analyseert de kracht van een positieve speech. Bij een bezoek aan de Mountain House High School 'for speech en debate' ervaart ze hoe die kracht werkt. Ten slotte denkt ze met de befaamde linguïst George Lakhoff na over de vraag of woorden de wereld ook écht kunnen veranderen. Zijn opvatting is dat taal niet de werkelijkheid weergeeft, maar deze creëert en beïnvloedt.YES ik ben!
YES ik ben!: De beste versie van jezelf

Hoe maakbaar is het leven? Heb ik invloed op mijn welzijn en geluk? Stine Jensen dompelt zich onder in de filosofie van het coachen. Het wemelt van de lifestylecoaches. Ze leren je beter presteren of gelukkiger te zijn. Kun je winnaars kweken? Op een congres over positief coachen verkent Stine de ideeën van lifestylecoaches. Ze gaat ook te rade bij Hans van Breukelen, voetbalcoach Vera Pauw en '365 dagen succesvol'. Schrijver Barbara Ehrenreich is zeer kritisch over de 'coachability of life'. Tot slot doen Stine en haar eeneiige tweelingzus Lotte mee aan een wetenschappelijk onderzoek: hoe komt het dat Lotte meer de winnaarsmentaliteit lijkt te hebben? Bestaat er zoiets als een winnaars-gen?